- Eén app voor brandweer, ambulance of politie
Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.
- Stormweer, overstroming: Bel niet naar 112 bij gewone stormschade. Gebruik wel bij voorkeur het e-loket www.1722.be
- Sinds 20 juni 2023 kan je het wespenloket permanent bereiken via www.1722.be. Via dit kanaal word je onmiddellijk geholpen of word je doorverwezen naar het e-loket van je hulpverleningszone. Slechts in het geval van een wespennest in de nabijheid van de woning zal de brandweer of een private verdelger hulp bieden. De wesp is immers heel nuttig voor het ‘opkuisen’ van de natuur. Het is een heel belangrijke natuurlijke insectenbestrijder: de wespen van één enkel nest kunnen bijvoorbeeld op enkele uren tijd duizenden muggen doen verdwijnen.
Wij vragen je daarom enkel een wespenformulier in te vullen, indien je effectief hinder ondervindt. -
- FAQ
Alles wat je wil weten over het noodnummer 112 (wanneer het te gebruiken, welke informatie je moet geven en hoe je best kan handelen) vind je hier terug.
- Kids
Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat ze niet enkel weten dat het noodnummer 112 bestaat, maar dat ze het ook kunnen gebruiken in noodsituaties.
- Vacatures
De job van operator/calltaker is een van de mooiste beroepen die je kan uitoefenen. Je bent een essentiële schakel in de hulpverleningsketen. Jouw professionalisme en koelbloedigheid kan levens redden!
-
Er staat altijd iemand paraat om jou te helpen in nood
- Bel 112 voor ziekenwagen & brandweer in België
- Bel 101 voor dringende politiehulp in België
- Bel in heel Europa gratis naar 112
- Bel 1722 voor niet-dringende brandweerhulp bij storm- en wateroverlast
- Bel 1733 voor de dokter van wacht